טכנולוגיה מסייעת היא מכלול העזרים והאביזרים המסייעים לאנשים עם ירידה תפקודית. כאשר אתם באים לבחור אמצעי המיועד להנגיש את הסביבה הביתית או לאפשר טיפול טוב יותר באדם, חשוב מאד להתייעץ עם איש/ת מקצוע מוסמך אשר ימליץ לכם באופן אובייקטיבי על הפתרון הטוב ביותר בהתאם לסביבה ולמצב התפקודי. חשוב לוודא כי ההמלצות שלו מבוססות על היכרות עם מגוון המוצרים הקיים בשוק וכי הוא אינו מייצג חברה זו או אחרת.
ישנן חברות המציעות "ייעוץ מקצועי" בבית הלקוח על מנת לתפור עבורו חליפת מוצרים המיועדים לשיפור תפקודו. חברות אלו שולחות נציגים אשר לעיתים הינם אנשי מקצוע אך לעתים קרובות הם אנשי מכירות במסווה של מומחה מקצועי. כדי להיות בטוחים מול מי אתם עומדים בקשו לראות תעודת רישוי של משרד הבריאות ובדקו איזה ניסיון יש לאיש המקצוע .כך או כך חשוב לזכור כי מאחורי נציגים אלו עומדות חברות עסקיות אשר מטרתן היא למכור מוצרי,ובדרך כלל הם מציעים פתרונות של חברות איתן יש להן הסכם מכירה.
במידה והנכם מטפלים באדם המרותק לביתו אפשר להזמין איש מקצוע דרך קופת חולים באמצעות היחידות לטיפולי בית .
מילבת שיבא מפעילה צוות רב מקצועי עם התמחות בטכנולוגיה מסייעת אשר יכול לתת ייעוץ בכל תחום בבית חולים תל השומר. עזרים דיגיטל מפעילה צוות מקצועי אשר מגיע לבית המטופל.
בתחום הטכנולוגיה המסייעת יש מגוון של מוצרים שונים הפותרים בעיה תפקודית דומה. לעתים פתרונות שונים ישיגו תוצאה דומה אך יהיו הרבה יותר יקרים. לכל פתרון יש יתרונות וחסרונות : לדוגמה כאשר יש קושי להתרומם מישיבה לעמידה יש צורך בעזרים שיסייעו לקימה. ניתן להגביה את המושב, זהו פתרון זול ויעיל אך צריך להחליט מהיכן להגביה ? מרגלי הכסא או מהמושב ? החלטה כזו תלויה במידת היציבות של האדם . במקרים מסוימים הגבהה של המושב מהרגליים עלול לגרום לחוסר יציבות ונפילה .פתרון נוסף הוא מנגנון עם בוכנה הדוחף למצב עמידה.פתרון זה יעיל אך לא נוח לשבת עליו לאורך זמן וגם כאן יש לשקול האם אין סכנה של נפילה.
דוגמה נוספת היא בתחום הרחצה . יש מגוון גדול של פתרונות לרחצה בטוחה : כסאות רחצה עם גלגלים , כסאות מקובעים לקיר , ספסלים לאמבטיה ועוד. הפתרון המתאים ביותר תלוי בסביבת המקלחת ,במאפיינים של האדם וברמת המסוכנות שלו לנפילה ובשאלה מי עוד משתמש בחדר הרחצה.
דוגמה שלישית היא העברת מטופלים אשר אינם בעלי יכולת ניידות , נושא זה הוא מהותי לטיפול היומיומי בהם בבית ובכל סביבה . גם כאן יש מגוון גדול של פתרונות : מנופי העברה, מנופי העמדה , חגורות העברה , קרשי החלקה ועוד. לכל פתרון יש מאפיינים משלו . חלק מהפתרונות מסובסד על ידי משרד הבריאות וחלק לא .ישנם פתרונות שקל ליישם ויש פתרונות שדורשים הדרכה ולבסוף יש לחשוב על הפתרון שיהיה נוח למטפל וימנע שחיקה שלו.
לסיכום יש חשיבות גדולה להיוועצות עם איש מקצוע אובייקטיבי לפני רכישה של אמצעי טכנולוגיה מסייעת על מנת להימנע ממצבים של הטעיה , עוגמת נפש, ואפילו סכנה.
כיצד נעשה הייעוץ ?
בטלפון– מרפא/ה בעיסוק תשוחח אתכם ותעזור לכם להבין מה אתם צריכים ומה ההבדלים בין הפתרונות השונים.
בשיחת וידאו -מרפא/ה בעיסוק תוכל לראות אתכם ואת הסביבה בה אתם נמצאים ולהמליץ לכם מה מתאים ומה לא .
ביקור בית – מרפא/ה בעיסוק תגיע אליכם, תבצע הערכת צרכים מלאה ותכתוב לכם דוח מפורט עם המלצות לפתרונות והיכן ניתן להשיגם .
לפרטים ולתאום ייעוץ נא להתקשר: 08-993-6891