מהם כלי מטבח ארגונומיים?

מהם כלי מטבח ארגונומיים?

כלי מטבח ארגונומיים לבעלי מוגבלויות פיזיות

עבור אנשים הסובלים מחולשה או מקושי תפקודי בידיים, כתוצאה ממחלות כגון דלקת פרקים, הכנת ארוחה עלולה להיות כרוכה בכאבים ואף בלתי אפשרית.

לעתים, בשל קושי באחת הידיים, קיים צורך לבצע עבודות מטבח רק ביד אחת וכאשר נעשה שימוש בכלי מטבח סטנדרטיים, הדבר הופך פעולות שגרתיות כגון גרור, קיצוץ או חיתוך לבלתי אפשריות.

קיימים מגוון כלים מותאמים אשר תוכננו לאנשים עם מגבלה תפקודית בידיים ונועדו להקל על התפקוד בסביבת המטבח:

קרש חיתוך רב-שימושי למטבח עוצב באופן שבו הוא מונח בצורה יציבה על משטח ואין צורך לייצב אותו בזמן העבודה.

האזור הממוסמר שעל קרש החיתוך מקבע את מוצרי המזון במקום בזמן קילוף וחיתוך, לפני העברתם לתוך צלוחית איסוף, אשר מתנתקת מהקרש בקלות ומאפשרת את העברת המזון לתוך סיר בישול מבלי הצורך להרים קרש חיתוך כבד.

מגררת מובנית וצלוחית איסוף מאפשרות לגרר עם יד אחת מוצרי מזון כגון ירקות או גבינה ושוב לשאת את צלוחית האיסוף בקלות לאזור אחר במטבח.

חלקי המתכת עשויים מפלדת אל חלד. הם איכותיים, עמידים וניתנים לשטיפה במדיח הכלים. בזמן השימוש, החלקים מאוחסנים ונשארים יציבים בתוך השקע של קרש החיתוך.

סכיני מטבח הבנויים בצורת האות L מאפשרים מאמץ ממושך וחוזר הכרוך בעבודות המטבח.

סכינים אלו מיועדים לאנשים עם קושי באחיזת סכין מטבח סטנדרטית ומאפשרים ביצוע פעולות יומיומיות, כגון חיתוך או קיצוץ מזון בזכות הידית הארגונומית. סט סכיני המטבח כולל סכין לכל מטרה, סכין לחם וסכין בשר.

ניתן לאחוז בסכינים בקלות רבה בזכות ידית האחיזה העבה ובזכות מבנה הסכין המאפשר הפעלת כוח מהכתף ולא רק מהזרוע  ולכן אינה מחייבת אחיזה חזקה להשגת יציבות.

 

אין צורך בהפעלת כוח רב בזמן חיתוך מזון וזווית הידית שומרת על כף-היד ועל מפרק כף-היד בזווית ובתנוחה טבעיות, שהן המומלצות ביותר למניעת לחץ, חוסר נוחות ומאמץ מיותר.

עבודת החיתוך בטוחה, קלה ונוחה יותר והסיכוי שהידית תתעקם על משטח שומני או רטוב פחותים.

כלי המטבח הארגונומיים כוללים גם מספריים בעלי להב משונן, המאפשרים אחיזה בפריט בזמן חיתוך מזון או אריזות וקפיץ לפתיחה אוטומטית לאחר סיום הפעולה.

הידית הרחבה של המספריים מאפשרת הפעלת כוח באמצעות היד כולה. לשמירה על הבטיחות, המספריים נסגרים באמצעות תופסן, כאשר הם אינם בשימוש.

שילוב בין כלי המטבח הארגונומיים הופכים את הבישול לאפשרי ונגיש ומתאפשרת עבודה עצמאית לאנשים אשר מתקשים לתפקד עם הידיים.

הכלים מספקים פתרון נוח לפעולות קילוף, חיתוך או גרור הם קלים לניקוי ועמידים לאורך זמן.

נכתב ע"י: חברת אורגני שלי 

נערך ע"י: מערכת עזרים

Share
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב email
Email