קלנועית היא כלי תחבורה חשמלי הניתן לטעינה ומאפשר ניידות בתוך הבית ומחוצה לו. קלנועית חשמלית היא פתרון מצוין לקשישים, לנכים ולאנשים המתקשים בהליכה. קיים מגוון רחב של קלנועיות וכדאי להבין מה ההבדלים ביניהם על מנת לבחור את הכלי שישרת אתכם בצורה הטובה ביותר לאורך זמן ולא ישאר כאבן שאין לה הופכין בתא המטען של הרכב .
ראשית יש להחליט מה הוא אופן השימוש בקלנועית? האם היא משמשת אתכם רק בתוך הבית או גם מחוץ לו? אם הנכם זקוקים לה כאמצעי ניידות ביתי הרי שהיא אינה נדרשת למרחקים ארוכים וממדיה קטנים כך שתאפשר תנועה בין מסדרונות וכניסה לחדרים.
לעיתים הקלנועית נועדה להחליף את אמצעי הניידות המרכזי והיא באה במקום רכב הפרטי או שימוש בתחבורה ציבורית והיא משמשת את בעליה כאמצעי הגעה למקום העבודה לקניות או לביקור אצל חברים ובני משפחה. במקרה כזה כדאי לשקול קלנועית חזקה ונוחה שתאפשר טווחי נסיעה ארוכים ביו טעינה לטעינה.
סוגי קלנועיות
ישנם אנשים המעוניינים בפתרון של קלנועית לטיול בחו"ל ולכן הסוללה של הקלנועית צריכה להיות מאושרת להטסה, כמו כן במצבים אלו כדאי לשקול דגם מתקפל שניתן להעלות לתא המטען של המטוס. שימו לב שלא ניתן לעלות עם הקלנועית למטוס עצמו והיא נשלחת כאמור מקופלת לתא המטען וממתינה לכם ביציאה מהמטוס בהגעה ליעד.
קלנועית ליחיד, לא מתקפלת, באופן יחסי גדולה וכבדה, משמשת ככלי תחבורה עיקרי עם מקום חניה ליד הבית, לא ניתן להעלות קלנועית זו לרכב מפאת גודלה והיא מהירה וחזקה יותר מהקלנועית המתקפלת.
יש להביא בחשבון גם כמה אנשים ייסעו בקלנועית, ייתכן ואתן מעוניינות להסיע יחד אתכן את בן הזוג שלכן או את הנכד, במקרה כזה כדאי לשקול קלנועית זוגית.
משקלה הממוצע של קלנועית מתקפלת ליחיד הוא כ 30 – 25 ק"ג ביחד עם הסוללה. בכדי להוציא ולהכניס בקלות את הקלנועית אל ומ מהמכונית ישנו מנוף ייעודי להרמת הקלנועית לרכב ללא מאמץ. במקרים מסויימים המוסד לביטוח לאומי מממן את המנוף עבור המבוטח.
לסיכום: רכישת קלנועית עשויה להיות הוצאה לא קטנה אך משתלמת. קלנועית שמתאימה לצרכים שלכם יכולה לשרת אתכם נאמנה ולאורך זמן. חשוב לרכוש קלנועית מחברה מוכרת אשר מבטיחה שירות ואחריות בעת הצורך.
במאגר המידע עזרים דגמים שונים של ספקים וקלנועיות. אתם מוזמנים לצור עמנו קשר ולהתייעץ לגבי הקלנועית המתאימה עבורכם.
08-9936891