מיטות סיעודיות- כיצד לבחור ואיך לקבל מימון?

מיטות סיעודיות- כיצד לבחור ואיך לקבל מימון?

מיטות סיעודיות- כיצד לבחור ואיך לקבל מימון?

כאשר אדם מגיע לכדי מצב סיעודי, בין אם מפאת גילו בין אם כתוצאה מנכות מסוימת, פציעה או פגיעה, הוא וסביבתו נאלצים להתאים את הבית או את סביבת המחייה לצרכיו מאחר ואדם סיעודי בדרך כלל מבלה את מרבית זמנו במיטתו, התאמת מיטה סיעודית תהיה אחד הצעדים המרכזיים והחשובים בהתאמת הסביבה למטופל. 

מה המטרה של מיטה סיעודית?

מטרתה של רכישת המיטה היא להקל על חיי המטופל והמטפל, ולאפשר המשך טיפול אופטימאלי גם מחוץ לבית החולים. מיטות אלו הן סביבה בטוחה לאדם הסיעודי. הן מונעות נפילה והחלקה, מתכווננות בהתאם לצרכי הגוף, ובכך מאפשרות מעבר בין שכיבה לישיבה, חלוקת משקל נכונה של הגוף ומניעת פצעי לחץ. 

ניתן לכוון אותן לכמה סוגי תנוחות, כמו מנגנון ״הרמת רגליים״, המאפשר הורדת נפיחות ברגליים. יתר על כן, יש את מנגנון ״תנוחת טרנדלנבורג״ המטיב עם בעיות בלחץ הדם ובספיקת הלב. ואיך אפשר בלי מנגנון ״הרמת המיטה״ לגובה של 80 ס"מ, המאפשר טיפול קל, פשוט ונוח בחולה הסיעודי, לרבות רחצה, החלפת חיתולים ותמיכה ישירה.

תמוונה של מיטה
מיטה סיעודית למניעת פצע לחץ

כיצד לבחור את המיטה הסיעודית המתאימה?

ישנם סוגים רבים של מיטות סיעודיות בטכנולוגיות שונות. בעת רכישת המיטה, יש להתחשב ראשית במצב החולה הסיעודי ובצרכיו. נוחותו של החולה היא המדד החשוב ביותר, לכן יש לבחור במיטה בעלת מזרן נוח לטעמו של החולה, עם מספר רב של נקודות תמיכה.

מומלץ להתייעץ לפני הרכישה עם פיזיותרפיסט  או מרפאה בעיסוק , מאחר וישנן מיטות המתאימות לסוגים שונים של מגבלה ונכות. גובה המיטה חשוב גם הוא, שכן יש להתחשב בנוחות הקימה והישיבה על המיטה: בהתאם לגובהו של המטופל, ובהתחשב בצורך, אם קיים כזה, להעבירו לכיסא גלגלים. במידה והמטופל כבד משקל, יש לרכוש עבורו מיטה המתאימה ברוחבה ואורכה לגודלו ומשקלו. 

מיטות סיעודיות מתחלקות בדרך כלל לשני סוגים עיקריים – בעלות מנגנון ידני (הידראולית), ובעלות מנגנון חשמלי. כל אחד מן הסוגים ניחן ביתרונות משלו. המיטה הידנית, לדוגמה, יקרה פחות מהחשמלית, ובעלת מנגנון נוח ואמין להעברה וכיוונון בין התנוחות. בנוסף לכך, היא מהווה פתרון מצוין לשומרי השבת, אשר מעדיפים שלא להפעיל מוצרים חשמליים ביום זה.

המיטה החשמלית אומנם יקרה יותר, אך קלה מאוד לתפעול, אינה מצריכה מאמץ גופני ואף ניתנת להפעלה מהירה על ידי המטופל עצמו, אשר יכול לשלוט בנוחות בזווית המשענת ובהגבהת הרגליים. 

 

כיצד לזכות במימון של מיטה סיעודית?

המיטה היא אומנם אביזר הכרחי, אך כרוכה בהוצאה כספית לא מובטלת. על מנת להקל על אלו שזקוקים לה, משרד הבריאות משתתף ברכישת המיטה במקרים רבים (מלבד מקרים של נפגעי תאונות עבודה, נכי צה"ל ופעולות איבה וכן ניצולי שואה המקבלים תגמול או קצבה, שכן כל אלה מקבלים מימון במסגרת אחרת) כאשר הוא מסייע ב90% מהעלות. 

על מנת לזכות במימון, יש לספק למשרד הבריאות מסמכים אודות מגבלות המטופל וחומרתן. יחד עם רופא המשפחה, יש למלא דוח רפואי-סיעודי. לאחר מכן, תתקבל הפניה לפיזיותרפיסט שמטרתו להמליץ על סוג המיטה המתאים, חשמלית או הידראולית. את הטפסים יש להגיש בדואר או בפקס ללשכת הבריאות המחוזית. 

תשובה תתקבל בטווח של עד 20 ימים, למעט מקרים מיוחדים. במידה ואושרה הזכאות, המטופל חותם על ערבות יחד עם ערב נוסף, לפיה יש להחזיר את המיטה בשלמותה כאשר לא יהיה עוד צורך בה.  

מוזמנים להתייעץ עם הצוות המקצוע של עזרים- 08-9936891

צרו קשר עם קו הייעוץ שלנו ונסייע לכם בייעוץ ובהכוונה

 

 

 

שתף את הפוסט