עמותות ואירגונים
אבוקת אור
אבוקת אור הוקמה על ידי קבוצת הורים לאנשים בוגרים (מעל גיל 21),
המתמודדים עם שילוב מוגבלויות: עיוורון, מוגבלות שכלית התפתחותית,
מוגבלות פיזית ולקויות תקשורת.
העמותה נוסדה בשנת 2004 במטרה להקים שירות יחיד מסוגו בארץ:
מרכז יום שיקומי-טיפולי אשר ייתן מענה המותאם לנכות ייחודית זו.
לאחר 12 שנות פעילות במרכז היום, במהלכן גדל משמעותית מספר החניכים בו,
אבוקת אור החלה להפעיל גם מערך דיור קהילתי.
מרכז היום מעניק תוכן ומשמעות ליומם של החניכים,
במתן תעסוקה מותאמת ליכולות של כל חניך,
בפעילות טיפולית וחווייתית על ידי חוגים שיקומיים: דרמה, אומנות, מוזיקה, תנועה, בישול, גינון
וכל פעילות אשר שמה דגש על שילוב של חוויות חושיות ומתן גירוי קוגניטיבי.
הפעילות במרכז היום מעניקה מסגרת חברתית משמעותית
באמצעות עבודה בקבוצות קטנות, שבהן מושקעת מחשבה רבה בהרכב האנושי
ובשילוב משמעותי של הקהילה בחיי מרכז היום.
אבוקת אור הנו מקום ייחודי בארץ לטיפול ותמיכה בלקויות מורכבות אלה.
איגוד סיסטיק פיברוזיס בישראל – לתת מכל הנשימה
איגוד סיסטיק פיברוזיס (CF) הוקם בשנת 1976 על ידי חמישה הורים אמיצים לילדים שאובחנו כחולי CF . מאז ומעל חמישים שנה פועל האיגוד בישראל במאבק מתמיד לשיפור והארכת תוחלת החיים של חולי CF באמצעות תרומות של קרנות, עסקים ותורמים פרטיים )פחות מ-2% בלבד מתקציב האיגוד מגיע מתמיכות משרדי הממשלה).
האיגוד מספק לחולי CF ובני משפחותיהם תמיכה כלכלית, סיוע סוציאלי ומספק לציבור הרחב מידע בנוגע למחלה, העלאת המודעות לגילוי מוקדם ועידוד בדיקות גנטיות ותרומת איברים.
עיקר מאמצי האיגוד CF מתרכזים בתחומים הבאים:
- תמיכה בשישה מרכזים רפואיים רב תחומיים בפריסה ארצית ובמרפאת מושתלים רב תחומית בביה"ח בלינסון.
- סיוע כלכלי לחולים ממשפחות מעוטות יכולת ברכישת תרופות, ציוד רפואי וטיפולים נפשיים
- ליווי חולי CF להצלת חיים בהליך השתלת ריאות. הליווי כולל סיוע כלכלי עבור שגרת טיפולים אינטנסיבית, ציוד רפואי נדרש וליווי פסיכולוגי של החולה ובני משפחתו לפני, במהלך ואחרי ההליך הרפואי המורכב והקשה
- סיוע בלימודים עבור ילדים שאושפזו לתקופות ארוכות בגלל החמרה במצבם
- הכשרת צוותים רפואיים ופיזיותרפיסטים לטיפול ייעודי יומיומי בחולי CF
- הכוונה וייעוץ תעסוקתי לחולי CF בוגרים ומתן סיוע להשתלבותם בשוק העבודה
- מאבק מול הרשויות – קופות חולים ; משרד הבריאות; ביטוח לאומי ומשרדי ממשלה שונים
- מאבק לכלול תרופות ושירותים לחולים במסגרת סל הבריאות
- מאבק לקידום בדיקות גנטיות לגילוי טרום לידתי של המחלה.
- מאבק להרחבת מתן טיפול רפואי לחולי CF בוגרים במרפאות ייעודיות לחולים בוגרים הכוללים צוותים רפואיים מתמחים באוכלוסייה בוגרת.
סיסטיק פיברוזיס – מחלה חשוכת מרפא אך בת טיפול! סיסטיק פיברוזיס היא מחלה תורשתית, פרוגרסיבית ורב מערכתית.
לפרטים נוספים לחצו כאן>>> דף מידע CF
איל"ן – איגוד ישראלי לילדים נפגעים
עמותת איל"ן מטפלת באלפי ילדים ובוגרים עם מוגבלויות פיזיות, הסובלים מנכויות פיזיות מוטוריות וממחלות שריר ועצב שונות, כגון: שיתוק ילדים, שיתוק מוחין, ניוון שרירים ומחלות נוספות. מטרתנו היא לשפר את איכות חייהם של ילדים ובוגרים עם מוגבלויות פיזיות בישראל ולקדם את שילובם בחברה. אנו מאמינים כי מתפקידנו להעניק להם את כלל השירותים והטיפולים הדרושים לשם מיצוי הפוטנציאל האישי והשגת עצמאות מרבית. לצד השיקום הפיזי, אנו מאמינים בחשיבותו העליונה של השיקום החברתי שתורם רבות לשיפור הדימוי העצמי ולשיפור ההרגשה הכללית של אנשים עם מוגבלויות.
אלווין ישראל
עמותת אלווין ישראל שהוקמה בשנת 1984, נותנת שירות ליותר מ-5,200 אנשים עם מוגבלות, ביניהם: פעוטות, ילדים, בני נוער, צעירים, מבוגרים ומזדקנים.
תחומי הפעילות שלנו רחבים וכוללים: תכניות התערבות מוקדמת לפעוטות במעונות יום שיקומיים; תכניות יום שהות ארוך בגנים ובבתי ספר לחינוך מיוחד; תכניות מעבר לבני נוער ולצעירים; תמיכה וליווי מתנדבים בשירות הלאומי-אזרחי; תכניות הכשרה, הכנה וליווי בעבודה בשוק התחרותי; מרכזי יום למבוגרים; תכניות פרישה לגמלאים; דיור תומך בקהילה; תכניות לסנגור עצמי בקהילה; תרבות ופנאי.
אנו מאמינים, כי לכל אדם היכולת לסנגר על עצמו ולעמוד על מימוש זכויותיו. פיתוח יכולת זו מאפשר לאדם לקחת אחריות על חייו, להשפיע על סביבתו ולקבל מענה לצרכיו ולרצונותיו.
אלמנארה – עמותה לקידום אנשים עם מוגבלות
אלמנארה (מגדלור בעברית), עמותה לקידום אנשים עם מוגבלות בחברה הערבית (2005) חרטה על דגלה להעצים את בעלי המוגבלויות בחברה הערבית, להביא למימוש זכויותיהם הטבעיות, החברתיות והמשפטיות ולשלבם בחברה באופן שוויוני ללא כל הדרה חברתית, סטיגמות או דעות קדומות.
ארגון נכי צה"ל
ארגון נכי צה"ל נוסד ב- 1949 והפך במרוצת השנים לגוף המרכזי היציג בישראל אשר מעניק מעטפת סיוע מלאה לכלל החיילים, החיילות ואנשי מערכת הביטחון אשר נפצעו או חלו במהלך שירותם.
בישראל כ-58 אלף נכי צה"ל, אשר נפגעו בגוף ובנפש במערכות ישראל ובאירועים שונים בתקופה בה ביצעו את משימתם בשליחותה של המדינה.
ארגון נכי צה"ל פועל עבורם הן כזרוע שיקומית באמצעות ארבעת בתי הלוחם בתל אביב, חיפה, באר שבע וירושלים, המהווים מרכז ספורט, תרבות וחברה והן באמצעות קידום יוזמות חקיקה בנושאים שונים, שיפור ושימור זכויות ומתן מלגות – כל זאת על מנת לאפשר לכל נכי צה"ל להגשים כל חלום על אף המגבלות הגופניות והחוויה המטלטלת שעברו.
ארגון נכי צה"ל משמש כבית השני לעשרות אלפי נכי צה"ל שיודעים כי מי שנכנס בשעריו, עבורו השמיים אינם הגבול, אלא רק קו הזינוק.
בזכות
בזכות, המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות, הוא הארגון המוביל והוותיק בישראל המקדם זכויותיהם של אנשים עם כל סוגי המוגבלויות, בכל תחומי החיים.
פעילותו של הארגון כוללת סיוע פרטני, ללא עלות, לכ-2,000 פונים בשנה; העברת סדנאות והכשרות לאנשים עם מוגבלות, בני משפחה ואנשי מקצוע; פעילות משפטית נרחבת, שכוללת בין היתר יוזמות חקיקה, הגשת עתירות תקדימיות וניטור מדיניות; פיתוח מודלים חדשניים, המלווים במחקר; פרסום דפי מידע, ניירות עמדה ודוחות מדיניות; הובלת קואליציות של ארגונים ושותפות בוועדות של מקבלי החלטות.
בין הישגיו של הארגון: ייזומו וקידומו של חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, הכולל בין היתר פרק נגישות מהמתקדמים מסוגו בעולם; הובלת מהפכה בתחום הכשרות המשפטית, שעיקרה מעבר מאפוטרופסות לאלטרנטיבות ששומרות על זכותו של אדם לקבל החלטות לגבי חייו; קידום חקיקה והגשת סדרת עתירות לקידום זכותם של ילדים עם צרכים מיוחדים ללמוד בבתי ספר רגילים; קידום חקיקה והעברת הכשרות לאלפי שופטים ואנשי מקצוע להנגשת מערכות החקירה והמשפט לאנשים עם מוגבלות שכלית, נפשית ואוטיזם; פרסום דוח שהוביל להפחתה של כ-80% בשיעור ההגבלות בבתי חולים פסיכיאטריים ועוד.
על פעילותו זכה הארגון בשלל פרסים, ובהם פרס זוסמן-ג'וינט למצוינות בתחום השירותים החברתיים, פרס גורני למשפט ציבורי, פרס ZERO ואות האפקטיביות של מידות.
על מנת לשמור על עצמאותו, הארגון אינו מקבל כספים מהמדינה. פעילותו מתאפשרת הודות לתמיכתם של קרנות ואנשים פרטיים.
ביחד – האגודה לשילוב אנשים עם מוגבלות בחברה
עמותת 'ביחד' – קידום שילוב של ילדים עם צרכים מיוחדים בקהילה.
עמותת 'ביחד' פועלת מאז שנת 2008 כדי לקדם שילוב מלא ומשמעותי של אנשים עם מוגבלויות בקהילה.
אנחנו דואגים לשילוב בתעסוקה, שילוב בחינוך שילוב בתרבות ופנאי ועוד.
אנו פועלים מול הרשויות והכנסת ומבצעים עבודה מתמדת לקידום והטמעת השילוב בישראל באמצעות קידום חוקים ויצירת שיתופי פעולה.
בית איזי שפירא
עמותת בית איזי שפירא הוא ארגון לשינוי חברתי הפועל כבר 40 שנה במטרה להבטיח שוויון זכויות, שותפות מלאה בחיי הקהילה ואוטונומיה מרבית לאנשים עם מוגבלות.
אנו פועלים לקידום בוגרים וילדים דרך מתן ופיתוח שירותים חינוכיים טיפוליים חדשניים, פעילות רחבה ליצירת שינוי עמדות חברתי והפעלת מרכז למצוינות, מחקר והכשרה מקצועית בתחום המוגבלויות.
בית איזי שפירא עובד עם כל המגזרים בחברה הישראלית ומשפיע על כחצי מיליון אנשים מדי שנה דרך שינוי חקיקתי. בעולם אנו פועלים ב 29- מדינות באמצעות ייעוץ, שיתופי פעולה אקדמיים, הדרכה והכשרה. במסגרת זו, אנו גאים לקחת חלק פעיל בהטמעת האמנה הבינלאומית לזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות.
ההשפעה הרבה של הארגון על עולם המוגבלויות לא נותרה מתחת לרדאר: בשנת 2011 זכה בית איזי שפירא באות העמותה האפקטיבית בישראל, ב 2012 – נבחר לשמש כיועץ מיוחד למועצה הכלכלית-חברתית של האו"ם ובשנת 2017 נבחר הארגון על ידי איפא"ק כארגון הישראלי אשר הוצג מעל הבמה המרכזית בוועידה השנתית, על חלקו בהובלת חדשנות בעולם זה.
בית חולים אלי"ן
בית חולים אלי"ן
הינו מרכז שיקום לילדים ונוער היחיד מסוגו בארץ ומהמובילים בעולם.
בית-חולים אלי"ן הוא מרכז המציע שירותי שיקום ואורתופדיה לילדים ובני נוער לאחר תאונות דרכים, פציעות, טיפולי כימותרפיה, מחלות עצב-שריר, שיתוק מוחין, ספינה ביפידה ועוד. זהו המרכז היחיד מסוגו בישראל, והוא שוכן בשכונת קריית יובל בירושלים.
בית החולים הוקם לפני למעלה מ- 80 שנה, וכיום הוא אחד המובילים בעולם בתחומו.
תחום השיקום הנשימתי הוא תחום ייחודי לבית חולים אלי"ן. ברוב המקרים תוך שבועות או חודשים ספורים של טיפול באלי"ן, משוחררים הילדים לביתם בהצלחה, משולבים במשפחותיהם ובבתי הספר, כשהם משתמשים במכונות הנשמה ביתית ניידות.
בנוסף מפעיל אלי"ן מעון יום, ובית ספר הפועל בתוך בית החולים כמערכת חינוכית המשולבת במערכת רפואית-שיקומית, פרויקט של השאלת כיסאות גלגלים ממונעים לילדים מגיל שנתיים(!), מרכז לשיקום אכילה לתינוקות, טיפולי הידרותרפיה ועוד מעטפת הטיפול באלי"ן מכילה התייחסות לכל סוג של בעיה או מגבלה באמצעות המחלקות השונות, למשל:
פיזיותרפיה ואורתופדיה
באלי"ן קיים צוות מטפלים מיומן בטיפול בילדים ובבעיות שריר ושלד, אשר עובד בצמוד לרופאים האורתופדיים. תהליך השיקום מתאים לילדים עם בעיה אורתופדית חדשה, לילדים אחרי ניתוח, או לשיפור מצב תפקודי בילדים עם אבחנות כרוניות. תהליך זה מתבצע באלי"ן מתבצע באחת מ-3 מסגרות: מרפאות חוץ, אשפוז יום או אשפוז מלא.
ריפוי בעיסוק
יעד עיקרי בטיפול בריפוי בעיסוק לילדים הוא להביא את הילד לתפקוד ועצמאות מרביים בהתאם ליכולותיו ולמוגבלויותיו. בשנים האחרונות פותח באלי"ן חדר מציאות מדומה וגיימינג המשרת גם הוא את המטופלים בריפוי בעיסוק. השימוש במערכות מציאות מדומה נועד לקדם דרך אמצעי טיפול ייחודיים אלו את המטרות הטיפוליות ולהנגיש גם לילדים עם נכויות מורכבות את עולם הגיימינג והמשחק הוירטואלי.
קלינאות תקשורת
בבית החולים אלי”ן, נפתח מרכז רב תחומי ייחודי להערכה ייעוץ וטיפול בתחום תקשורת תומכת וחליפית (תת"ח). המרכז נותן מענה לתינוקות, ילדים ונוער שאינם מסוגלים לתקשר עם סביבתם באופן יעיל עכב פגיעות מולדות בהתפתחות הדיבור. אנו באלי"ן מאמינים שלכל ילד יש את הזכות לתקשורת. הזכות להביע רגשות, לבקש, לבחור ולהשפיע על סביבתו. לצורך כך, הקמנו את המרכז להשאלת מכשירי תקשורת. המרכז פועל בשיתוף פעולה מלא עם משרד הבריאות ומשרת משפחות וילדים מכל רחבי הארץ.
שיקום נשימתי
מטרת המחלקה לשיקום נשימתי היא לאפשר לילדים התלויים בהנשמה מלאכותית להצטרף למשפחותיהם וחבריהם בבית ובבית הספר מוקדם ככל האפשר. אנו מאמינים כי המקום הטוב ביותר עבור ילדים עם בעיות נשימה מורכבות (הדורשות לעתים תכופות הנשמה מלאכותית) הוא בביתם, מטופלים על ידי הוריהם. המעבר ממי שמוגדר חולה בסיכון גבוה ביחידת טיפול נמרץ בבית חולים, לילד שהוא בן משפחה בבית ככל אחיו – אינו פשוט והמחלקה לשיקום נשימתי היא היחידה מסוגה בישראל, ומקבלת חולים מכל יחידות הטיפול הנמרץ בישראל (ובעולם), לרוב אחרי אשפוזים ממושכים ללא תוחלת שחרור הביתה. ברוב המקרים תוך שבועות או חודשים ספורים של טיפול באלי"ן, משוחררים הילדים לביתם בהצלחה, משולבים במשפחותיהם ובבתי הספר, כשהם משתמשים במכונות הנשמה ביתית ניידות, ומטופלים בבטחה על ידי משפחותיהם, כפי שהודרכו באלי"ן.
שרות פסיכולוגי
תקופת אשפוז שיקומי הבאה בעקבות פגיעה פיזית או חולי, מתאפיינת במצבי דחק עבור הילד ומשפחתו. בתקופה זו מתרחש תהליך הסתגלותי הדרגתי, במהלכו הילד ומשפחתו נדרשים להתארגנות מחודשת של משאבים רגשיים ופיסיים. השירות הפסיכולוגי מספק מענה להיבטים פסיכולוגיים-משפחתיים-קהילתיים, המהווים מרכיבים מרכזיים בתהליך השיקום. צוות הענף מעניק טיפול פרטני, קבוצתי, ייעוץ והדרכת הורים. מתוך ראיה שיקומית מערכתית, ההתערבות הפסיכולוגית משולבת בעבודה רב צוותית יחד עם הרופאים, האחיות, הצוות החינוכי והמטפלים הפרא רפואיים. הטיפול השיקומי, הייעוץ וההדרכה ניתנים במסגרת שח"ר, מערך הדיור, מחלקות השיקום ומרפאות חוץ.
מרפאות חוץ ומרפאות מתמחות
בבית החולים אלי"ן מערך מרפאות חוץ רב צוותיות, מרפאות מתמחות וטיפולים פרא-רפואיים, הנותנים מענה למגוון בעיות מולדות ונרכשות והכל תחת קורת גג אחת. המרפאות מנוהלות על ידי רופאים בכירים בעלי ניסיון רב בתחומם: מרפאה נוירו-מוסקולרית, מרפאת שיקום נשימתי, מרפאת ספינה ביפידה ונפגעי חוט שדרה, מרפאת שיתוק מוחין (CP), מרפאה לפגיעות מוח נרכשות, מרפאה לשיקום אכילה בתינוקות וילדים, אורטופדיה ילדים, מרפאת מכשירים, מרפאה לטיפול בספסטיות, מרפאה לשליטה על סוגרים.
משרד הבריאות הכיר במרפאות בית החולים אלי"ן המטפלות במחלת שבירות העצמות – o.i וארתרוגריפוזיס (מרפאת אורתופדית ילדים) ומרפאת שיקום נשימתי כשירות רפואי מומחה- הכרה זו מחייבת את קופות החולים לתת ההתחייבות למרפאה זו לכל מי שאובחן במחלות אלו.
האגודה הישראלית לטרשת נפוצה(ע"ר)
האגודה הישראלית לטרשת נפוצה מעניקה שירותים לכלל אוכלוסיית החולים בישראל, שירותי האגודה ניתנים בשפות: עברית,ערבית, רוסית, אנגלית , שירותי האגודה מותאמים לגיל/ מצב גופני/ שפה/ צרכים
האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת
עמותה המהווה את הארגון המקצועי של קלינאי התקשורת. מציעים שירות מאגר קלינאי תקשורת עצמאיים, לאיתור קלינאי תקשורת, לפי תחומי עיסוק, בכל רחבי הארץ.
הארגון הישראלי לבני משפחה מטפלים CareGivers
Caregivers Israel הארגון הישראלי לבני משפחה מטפלים, הוקם בשנת 2014 במטרה לקדם מודעות, הכרה ושירותים עבור מיליון וחצי ישראלים שמלווים, תומכים ומטפלים באדם קרוב המתמודד עם מחלה, ירידה תפקודית עקב זקנה או מוגבלות. הארגון הינו ארגון ללא מטרות רווח.
הארגון מוביל חזון שבו בני משפחה מטפלים זוכים להכרה והערכה, לזכויות ולכלים אשר מאפשרים להם להמשיך בתפקידם כתומכים תוך שמירה על בריאותם ואיכות חייהם. הבאת חזון זה מן הכוח אל הפועל נעשית באמצעות חינוך והסברה בקרב הציבור ונבחריו, קידום חקיקה ומדיניות, ופיתוח שירותים מבוססי ראיות.
Caregivers Israel נוסד על ידי רחל לדאני, caregiver ויזמת חברתית. הצוות שכולל מומחים מובילים, בעלי ניסיון אישי ומקצועי רב בתחום, פועל מתוך מחויבות עמוקה להוביל שינוי משמעותי בתחום.
העמותה מפעילה מערך ייעוץ ותמיכה לבני משפחה מטפלים. המערך מהווה כתובת מקצועית לקבלת מידע, הכוונה לשירותים, מיצוי זכויות ותמיכה רגשית. השירות ניתן טלפונית ע"י מתנדבים ומתנדבות שהוכשרו לכך. השירות ניתן ללא עלות.
איך יוצרים איתנו קשר?
- פתיחת פניה באתר – בלינק הבא
יועצת מטעמנו תחזור אליך טלפונית תוך 48 שעות. בתקופת החגים ייתכנו שינויים - שאלות ותשובות בווטסאפ
ניתן לשלוח הודעת ווטסאפ למספר 055-9993311 בימים א-ה בין השעות 8:00-17:00. - הודעות בדף הפייסבוק
באתר העמותה ניתן למצוא מידע נרחב, כולל חוברות והרצאות רשת מוקלטות עם מיטב המומחים בתחום.
הבית לחולי טרשת נפוצה
אנו חברי עמותת "הבית לחולי טרשת נפוצה" (ע"ר) נחושים לחולל שינוי משמעותי באיכות חייהם של חולי טרשת נפוצה בישראל. להגשמת החזון, אנו מפתחים ומקדמים מספר פרויקטים בקהילה, ביניהם: מערך תמיכה ייעודי המנגיש לחולים אשכול שירותים מקצועיים מגוונים הכולל עשרות מומחים. תכנית ייחודית למאובחנים חדשים וותיקים בטרשת נפוצה הכוללת, סרטוני הדרכה והכוונה בנושא אבחון וגילוי מוקדם של המחלה, והטיפול בה, והכשרה של חולים וותיקים לליווי והכוונה של מאובחנים חדשים בטרשת נפוצה, במטרה שהחולים ישתלבו בכל מעגלי החיים והעשייה. הקמנו מיזם חברתי-תעסוקתי לחולים, המשלב פעילויות טיפוליות-שיקומיות לצד פעילויות העשרה, עם דגש על אמנות, יצירה, ותרבות הרוח. במסגרת המיזם הקמנו את "גלריית הבית הנודדת" המאפשרת לעשרות אומנים ויוצרים חולי טרשת נפוצה להציג את יצירותיהם בתערוכות וירידים ברחבי הארץ, לחשוף את סיפור חייהם, ובכך, לפתוח צוהר אל עולמם. אנחנו מובילים מהפך בתחום הדיגיטל והתקשורת, כשהמטרה היא חשיפה וטיפול בנושאים חיוניים ומשמעותיים לחולים בטרשת נפוצה וטיפול בבעיות בירוקרטיות עבור החולים באמצעות כתבות בתקשורת בנושאים כגון : חוסר נגישות, בעיות דיור, חינוך ורווחה.
מוזמנים להצטרף אל קהילת "הבית לחולי טרשת נפוצה" בקישור
לדף הפייסבוק
הבית של רונית
הבית של רונית" הוא מרכז התפתחותי אישי וחברתי לאנשים עם צרכים מיוחדים.
המרכז מקנה רכישת מיומנויות וכישורים חברתיים, מייצר הזדמנויות להיפגש בעשיה משמעותית, ולפתח את היכולות והפוטנציאל לקידום חייהם של האנשים המיוחדים. במרכז:
- קבוצות חברתיות – מסגרת חברתית בהדרכה מקצועית תומכת. בקבוצות ימצא האדם המיוחד: חברים לדרך, אוזן קשבת, מקום להביע את עצמו, להשמיע את קולו ולקבל ליווי מקצועי תומך בדרך לבגרות ועצמאות
- חוגים להעשרה וטיפוח הכישרון הטבעי כגון: קולנוע, מקהלת קולית, דרמה ותיאטרון, אומנות,טאי-צ'י, כושר גופני ועוד.
- חוגים פרקטיים שיעזרו לו לנהל את היום יום כמו: המטבחון – חוג בישול, קורס ניהול פיננסי, סדנאות וקורסים נוספים.
- אירועים המתקיימים בסופי השבוע :מסיבות, ערבי הכרויות, ערבי שיח, הקרנות סרטים
- טיולים בארץ ובעולם
כל הפעילויות ברמה גבוהה ומותאמות לאנשים עם צרכים מיוחדים.
המרכז פועל בגישה אינטגרטיבית-הוליסטית הרואה את האדם כאדם ולא דרך הזווית הצרה של המוגבלות שלו. הגישה רואה את האדם בכל מכלול התכונות היתרונות והחסרונות שלו ונתמכת על ההבנה, כי בתהליך ההתפתחות וההתקדמות של כל אחד יש תפקיד לכל הצדדים שבאדם באשר הוא הפיזי, הנפשי, הרוחני, המנטלי והחברתי.
הילמ"ה – הייטק למען החברה
הילמ"ה- הייטק למען החברה, היא חברה לתועלת הציבור וללא מטרות רווח, שהוקמה ב-2018 על ידי בכירים בעולם ההיי-טק הישראלי, המבקשים להפוך את ישראל למובילה עולמית בתחום חדשנות האימפקט, על מנת לתת מענה לאתגרים ציבוריים וחברתיים.
הילמ"ה הוקמה בהשראת יחידת 8200 הצה"לית, והיא מכשירה דור של צעירות וצעירים מוכשרים ושאפתנים לפיתוח פתרונות טכנולוגיים-חברתיים פורצי דרך לתועלת החברה.
הפתרונות של הילמ"ה מתוכננים בהתאמה מלאה לצורכי החינוך, הרווחה והבריאות, ומתקבלים באהדה רבה על ידי לקוחות, קולגות ושותפים לדרך. המודל של הילמ"ה מבוסס על סינרגיה בין המגזר העסקי, הציבורי והשלישי.
אנו מגייסים את מיטב הצעירות והצעירים המתנדבים לשירות הלאומי-אזרחי (מסיבות רפואיות, דתיות או אחרות) וכן אוכלוסיות איכות נוספות, ומעניקים להם הכשרה טכנולוגית מתקדמת שלאחריה הם מקדישים שתי שנות התנדבות לפיתוח פתרונות טכנולוגיים לבעיות חברתיות. יחד עם אנשי היי-טק בכירים, ושותפים מהממשלה ומהמגזר השלישי, אנו מאתרים אתגרים ציבוריים וחברתיים ורותמים את יכולות המתנדבים שלנו ליצירת פתרונות טכנולוגיים חדשניים וכך הופכת הילמ"ה למרכז פיתוח טכנולוגי מוביל עבור המגזר הציבורי והמגזר השלישי בתחומי הרווחה, החינוך והבריאות.
אל קהילת המפתחים של הילמ"ה, שרובם הגדול נמנה על אוכלוסיות הנמצאות כיום בתת-ייצוג בתעשיית ההיי-טק, מצטרפים גם צעירות וצעירים מרחבי העולם, המגיעים לתקופות התמחות והתנדבות בקהיליית האימפקט-טק.
המרכז לחיים עצמאיים ירושלים
המרכז לחיים עצמאיים בירושלים הנו מרכז קהילתי רב-נכותי ורב-שירותי עבור אנשים עם מוגבלות. המרכז פועל למען קידום שינוי חברתי, העלאת מודעות, ייעוץ עמיתים, סנגור עצמי, מיצוי זכויות, שיפור איכות החיים והעצמאות של אנשים עם מוגבלות ועוד, בעיקר באמצעות כלים קבוצתיים וקהילתיים.
העמותה לרפואת שיניים ניידת
העמותה לרפואת שיניים ניידת נוסדה בשנת 2000 ע"י פרופ` גרפונקל אדי ז"ל וד"ר חיים דורון בשיתוף ובמימון "אשל" , העמותה פועלת ללא מטרת רווח והפכה למובילה בישראל בסיוע לאוכלוסיית קשישים מוגבלים, מרותקים (אוכלוסייה המונה בתוכה גם ניצולי שואה) הזקוקים לטיפולי פה ושיניים.
העמותה מסייעת לאנשים מוגבלים, מרותקים וקשישים הזקוקים לטיפולי פה ושיניים ושידם אינה משגת לקבלם ומעניקה טיפולים במחירים מסובסדים ע"פ מחירון משרד הבריאות לנזקקים (מחירון הנמוך משמעותי מהמחירון הקיים בשוק הפרטי) תוך מתן מענה אדיב ופרטני אשר מותאם לכל מטופל בהתאם למצבו הייחודי, הכללי והבריאותי.
העמותה מעניקה טיפולים בבתי אבות, מרכזי יום, בי"ח ובי"ח פסיכיאטריים, הוסטלים ובבתים פרטיים, בכ – 450 מוסדות הפזורים ממטולה ועד ערד, וזאת באמצעות שלושה מרפאות ניידות באיכות גבוהה המגיעות עם צוות רפואי כאשר היתרון הינו בניידות אשר מאפשר מענה מקיף עד למיטת המטופל באמצעות ציוד דנטאלי מתקדם הכולל גם צילומי רנטגן ניידים המורכבים בבית המטופל.
משנת 2000 ועד כה, העמותה טיפלה ב-כ 60,000 קשישים והצליחה לשפר את איכות חייהם של אלפי קשישים מרותקים, מעבר לעובדה כי טיפוליי השיניים והיגיינת הפה תורמים לשיפור הבריאות הכללית, ישנה תרומה עצומה לתדמיתו וביטחונו של הקשיש לחייך ולהימצא בחברת אנשים
שת"פ עם:
משרד הבריאות, ניצולי שואה במימון :הקרן לרווחת ניצולי שואה, השבת הרכוש וארגון "לתת", "אשל", חברת ביטוח "מגדל" ,לקט ישראל, קרן עזריאלי קרן ת"ד אריסון והקרן לידידות".
לעמוד הפייסבוק לשירותי העמותה
יד שרה
יד שרה מסייעת, נכון לשנת 2019, לכמיליון איש בכל שנה.באמצעות 7,000 מתנדבים במחלקות הסיוע השונות וב-110 מרכזי השירות של יד שרה בכל רחבי הארץ.
סניפי ההשאלה מוצעים 7,689 פריטי ציוד רפואי שיקומי לטיפול ביתי חיוני.
צי הנכוניות של יד שרה מבצעים כ-130,000 נסיעות בשנה למוגבלי תנועה ומביאים אותם מכל מקום לכל מקום.
השיקומון של יד שרה מספק לאלו שעברו שבץ מוחי לחזור לשגרת חיים, ומרכזי התצוגה מאפשרים לכל אחד לשפר את איכות חייו בבית ובקהילה.
מחלקת יד לתומך מסייעת במגוון דרכים למשפחות המלוות את מוגבל התנועה, החולה או התשוש, ומחלקת הייעוץ המשפטי 'יד ריבה' עומדת לימין הקשישים בהגנה משפטית.
מתנדבי יד שרה מפעילים את מוקד המצוקה הראשון והגדול בישראל. עשרות אלפי הנעזרים יכולים לקבל בלחיצת כפתור סיוע חירום, אזעקת רופא, או בן משפחה.
חדר המיון הקהילתי מעניקים הרופאים המומחים שירות רפואי מקצועי בחירום.
מרפאות השינים הגריאטריות של יד שרה מעניקים טיפול גם למרותקי בית באמצעות ניידות מותאמות.
המשחקייה לילדים לקויי למידה, המרכז לבריאות, המרכז להגנה במשפחה, מכון הזיקנה והמחלקה לניצולי שואה ולסיפורי חיים, מעניקים מעטפת חמה בבית ובקהילה.
כמעיין המתגבר
עמותת כמעיין המתגבר הינה עמותה המשאילה ציוד סיעודי ורפואי מהצפון ועד הדרום.
כמו כן, העמותה עוסקת יום אחר יום בסיוע לילדים ושימחתם בבתי החולים בארץ בכל המחלקות על ידי הפעלה של בובות ענק של הארגון, קוסמים, ליצנים, להטוטנים חלוקת פרסים וממתקים ופרויקטים חברתיים שונים ומגונים לכל המגזרים.
בנוסף העמותה מפעילה מרכזי יום לילדים קשיי לימוד ויכולת בלימודים בפעילות זו הם נעזרים בשעורי בית והכנה למבחנים ללא תשלום.
מגדל אור- מטעם עמותת "יעדים לצפון" מיסודה של קרן רש"י
מגדל אור הינו מרכז שיקום לאנשים עם עיוורון או לקות ראייה, הכולל הדרכה שיקומית, שיקום תעסוקתי, הדרכות טכנולוגיות והכשרות נגישות
מילבת מעניקים איכות לחיים
עמותת מילבת תל השומר מעניקה ליווי וסיוע מקצועי לשיפור העצמאות והתפקוד של ילדים, מבוגרים וקשישים עם מוגבלויות, באמצעות טכנולוגיה מסייעת
מרחב ליצירה דיגיטלית חיפה D3
Haifa3D היא עמותה של מתנדבים המפעילה ומתמקדת בפרויקט הארצי "תנו לי יד" כחלק מהפרויקט הקהילתי העולמי e-NABLE. פרויקט זה מיועד לתכנון וייצור, במדפסת תלת-ממד שולחנית, של יד מותאמת אישית המופעלת על ידי פרק הזרוע או כף היד. היד מוענקת ללא תשלום לכל ילד ומבוגר בתחומי ישראל שיד כזו יכולה לשפר את איכות חייו, עם תמיכה מקצועית לאורך זמן.
חשוב להדגיש כי ליד המודפסת יש מעבר לשיפור התפקוד הפיזי, גם אפקט פסיכולוגי מאד חשוב. מהניסיון שלנו ומהניסיון שנצבר בארה"ב, היד "הביונית" משפרת את ההרגשה האישית ואת המעמד החברתי של הילד. ילדים שמקבלים יד כזאת, מפסיקים להסתיר את היד המוגבלת ולעתים קרובות אפילו מבליטים אותה בכוונה, כמקור גאווה וייחודיות.
הכפפיץ
מוצר עזר שיקומי שנועד לאנשים הסובלים מיד קפוצה (ספסטיות) בקרב ילדים ומבוגרים.
הטיפול הקיים כיום לבעיית היד הקפוצה הוא הסד. אומנם, הסד ידוע כטיפול נפוץ ויעיל. אך, במקרים של צורך בקיבוע מלא של היד, בגלל קשיחותו, הסד מונע תנועות יד ואצבעות שונות.
הכפפיץ, בדומה לסד, מאפשר סגירת אצבעות רצונית. אולם, הוא בעל יתרונות רבים על פני הסד, ביניהן:
- בעל גמישות המאפשרת ביצוע מגוון פעולות יומיומיות. כדוגמת אחיזת כוס, בקבוק וכלי אוכל או הפעלת מכשיר טלפון נייד ושלט
- מסייע בתהליך שיקום פיזיותרפי רציף
- אינו מגביל את תנועת היד
- ניתן לישון ולהתקלח איתו
- נלבש וניתן להסרה בקלות
- מותאם במידותיו ליד המטופל (בכף היד ובאצבעות)
- מותאם למידת הספסטיות של המטופל (ע"י קביעת חוזק הקפיצים במוצר)
- דורש תחזוקה מינימלית (רק לצרכי תיקון בעמותה)
המוצר פותח ע"י העמותה בהמלצת ואישור פיזיותרפיסטים מוסמכים. בשלב זה, המוצר ניתן בחינם, כנגד תרומה לעמותה.
משגב – מרכזי שיקום גריאטרי בקהילה
משגב – רשת מרכזי שיקום גריאטרי בקהילה – הנו מערך ציבורי ארצי שפיתחו ג'וינט-אשל ומשרד הבריאות, המיועד לאפשר טיפול שיקומי בקהילה בעבור זקנים עם ירידה תפקודית כתוצאה מאירועים בריאותיים, כגון שבץ מוחי, פרקינסון, שבר צוואר הירך וירידה תפקודית על רקע אשפוז.
המרכזים נבנו כדי לאפשר את שיקום תפקודו של הזקן, קידום השתתפותו בסביבת חייו ובקהילה, תוך דגש על מתן כלים לאורח חיים בריא ומניעה.
היום קיימים שישה מרכזים הפועלים בתוך תשתיות רווחה ובריאות ביישובים: באר שבע, קריית גת, רמת גן, רמלה, נוף הגליל ושפרעם.
השירות ניתן למבוטחי כל קופות החולים, וכולל תוכניות הוליסטיות הממוקדות באדם הזקן ומתייחסות להיבטים הפיזיים, הרגשיים והחברתיים שלו. בנוסף התוכניות משלבות את בני המשפחה המטפלים, מקדמות מניעה ואורח חיים בריא, מחזקות ראייה קהילתית המקדמת רצף טיפול-קהילה ותומכות בהזדקנות הזקן בביתו, בקהילה (Aging in place). הטיפולים ניתנים ע"י צוות רב מקצועי מתחומי הרפואה, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאיות תקשורת, תזונה, עבודה סוציאלית, סיעוד ופסיכולוגיה.
לקבלת מידע נוסף ולהצטרפות לשירות – יש לפנות ישירות למרכז הקרוב לאזור המגורים.
למידע נוסף >>>משגב
נגישות ישראל
עמותת נגישות ישראל הוקמה בשנת 1999 לקדם את הנגישות על מנת לאפשר לאנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם להשתלב בחברה, בשוויון, בזכות, בכבוד ועצמאות מרבית.
מטרה
המצב הבלתי נסבל- של חוסר בנגישות לאנשים עם מוגבלות הינו המניע המאתגר את העמותה לפעילות לשינוי המצב בישראל.
מטרת העמותה הינה ליצר מצב בו לכל אדם עם מוגבלות בישראל יתאפשר לחיות את חייו באופן נורמלי בכל תחומי החיים: עבודה, השכלה, תיירות, תרבות ופנאי.
כל זאת בכבוד, שוויון ובעצמאות ועל ידי כך לשפר את איכות חייהם.
עמותת נגישות ישראל הנה היחידה בישראל שכל עיסוקה הינו נגישות לכל סוגי המוגבלויות ובכל תחומי החיים.
עזר מציון
המרכז הארצי לתקשורת תומכת הוקם ב"עזר מציון" בסיוע הקרן לפיתוח שירותים לנכים ב"מוסד לביטוח לאומי" והינו יחיד מסוגו במזרח התיכון ומהבודדים הקיימים בעולם. את המרכז מנהלת יונית הגואל-קרניאלי, קלינאית תקשורת מומחית בתקשורת תומכת וחליפית. מדי שנה משאיל המרכז כ-2,000 מכשירים לילדים ולמבוגרים הסובלים ממוגבלויות תקשורתיות. תחת המרכז פועלת גם יחידת ההנגשה האחראית על השאלת מכשירי נגישות לאנשים עם פגיעות מוטוריות, ומרכז "אומר", מרכז מומחים שמקיים הערכות, סדנאות וימי עיון בתחום התת"ח וכן מפתח מקורות ידע, כלים אבחוניים, משאבים בתחום התת"ח.
במרכז ישנם שלושה סוגי מכשירים: מכשירים דיגיטליים הכוללים דיבור מוקלט מראש, אייפדים לתקשורת ומחשבים מדברים.
החל משנת 2015, עם כניסת מחשבי התקשורת לסל הבריאות, מאפשרת המחלקה התנסות במחשבי תקשורת תומכת חלופית, לפני רכישתו.
השאלת מחשבי תקשורת מתבצעת בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות, המממן רכישה של מחשבים אלו כחלק מסל הבריאות. המרכז מוסמך ע"י המשרד לקיים את הבדיקות השונות לקראת ההתנסות, שבסיומה – על בסיס חוות הדעת מאיש המקצוע המטפל – יוחלט אם לאשר רכישה של הציוד לשואל.
עמותת "אופק לילדינו"
"אופק לילדינו", הארגון הארצי של הורים לילדים עם עיוורון ולקות ראייה, הוא הארגון היחיד המטפח את הילדים מינקות עד בגרות.
העמותה מהווה כתובת ראשונית ומרכזית להורים הלמדים על הלקות הקשה של ילדיהם – מרגע היוולדם (או כאשר ראייתם נפגעתם במהלך הילדות) ועד בגרותם. ברגעים קשים אלו, כמו גם בהתמודדות המתמשכת לאורך השנים ובנקודות זמן שונות, אל מול אתגרים חברתיים, חינוכיים, רפואיים, פסיכולוגיים ורגשיים, "אופק לילדינו" היא מקור תמיכה, תחושת שייכות וכוח מתמשך. העמותה נותנת מענה חיוני לצורך במידע, הכוונה, תמיכה וייצוג לגבי דרכי ההתמודדות, השיקום והשילוב בחברה.
אנו מאמינים כי ילדינו מסוגלים לא רק להשתלב בחברה אלא גם להיות מנהיגים ומובילים ואם נאמין בהם – הם יאמינו בעצמם ואז השמיים הם הגבול. אנו פועלים לתמיכה וקידום הילדים כדי שיגדלו להיות בוגרים עצמאים ותורמים לחברה ומפעילים מגוון תכניות ופעילויות.
"אופק לילדינו" מהווה משפחה גדולה ל- 1200 משפחות מכל המגזרים שלהן ילד עם עיוורון ולקות ראייה – קהילה סולידרית, אכפתית ופעילה המעודדת קשר בין המשפחות והילדים. העמותה משרתת משפחות מהמרכז ומהפריפריה, חילונים, דתיים וחרדים, יהודים וערבים.
העמותה מפעילה תכניות לטיפוח ושיקום הילדים ומערך תמיכה להורים ולמשפחות.
עמותת ITWORKS
itworks נוסדה ב 2006 – במטרה לספק לאוכלוסיות המרוחקות משוק העבודה הזדמנויות לתעסוקה וקריירה הולמת בענף ההיי-טק המשגשג בישראל.
בעוד שהאבטלה בענפים אחרים גואה והפער בשכר בין עבודה מקצועית ללא מקצועית רק הולך ומתרחב – בענף ההייטק קיימות אלפי משרות פנויות מדי חודש (15,000 משרות פתוחות נכון ל- 2019).
מתוך צורך זה אנו פועלים להנגשת תעסוקה איכותית ומתגמלת בתעשיית ההייטק לאוכלוסיות המרוחקות מעולם העבודה כגון: נשים, ערבים, דרוזים, צ'רקסים, חרדים ואנשים עם מוגבלויות.
אנו פועלים בפריסה ארצית ומעניקים הכשרות טכנולוגיות בתחומים מתקדמים לצד מיומנויות תעסוקתיות, אישיות ומקצועיות.
צוות itworks מלווה באופן מקצועי ואישי את השתלבותם והשמתם של בוגרי התוכנית בתעסוקה איכותית בקדמת הטכנולוגיה.
עמותת בקול
ארגון בקול הוא הארגון המייצג של כבדי השמיעה והמתחרשים בישראל ופועל בפריסה ארצית מאז שנת 1997 למען שיפור איכות החיים ורווחתם של אנשים כבדי שמיעה מעל גיל 18 באמצעות חקיקה וסינגור, קידום נגישות, העלאת מודעות לנושא הירידה בשמיעה, הדרכות על אבזירי עזר ועידוד אנשים כבדי שמיעה להתמודד עם המגבלה. הארגון פועל להעצמה, שוויון הזדמנויות ושילוב של כבדי השמיעה בישראל בכל תחומי החיים, כך שיוכלו למצות את כישוריהם, בכל תחום, על פי נטיות ליבם.
להלן מידע מפורט על היקף הפעילות הארצית והפרויקטים השונים שהארגון מפעיל:
ייעוציים אודיולוגיים: הייעוץ האודיולוגי ניתן ע"י קלינאיות תקשורת של בקול המתמחות בשיקום שמיעתי המאפשר להבין את מצב השמיעה ולהתכונן לקראת השיקום השמיעתי. הייעוצים האודיולוגיים בבקול מאפשרים לכל אדם להבין יותר טוב את תהליך שיקום השמיעה.
קו המידע והתמיכה הארצי: קו פתוח לייעוץ ותמיכה בנושאים הקשורים לירידה בשמיעה, אביזרי עזר, זכויות, נגישות, התמודדות עם קשיי התקשורת, ליבון הקשיים החברתיים והרגשיים הנובעים מאופי המגבלה והסטיגמה שיש בחברה סביב הירידה בשמיעה.
הפעלת תחנות מידע והדרכה 'מקשיבים לך': ארגון בקול מפעיל 6 תחנות מידע והדרכה ברחבי הארץ. התחנות מאוישות ע"י רכזים כבדי שמיעה שנותנים מידע ותמיכה לקהל במכוני שמיעה ציבוריים אודות הירידה בשמיעה, זכויות, השיקום ומסייעים להתמודדות טובה יותר, תוך כדי הדגמה של אביזרי עזר לשמיעה.
הפעלת קורס 'לשמוע בקול' בפריסה ארצית: קורס ייחודי בן 7 מפגשים המיועד לאנשים כבדי שמיעה המעוניינים בקבלת כלים להתמודדות עם הירידה בשמיעה והטכנולוגיות הקיימות, כמו גם קבלת כלים להתמודדות במסגרת האישית, החברתית והמשפחתית. תכני הקורס כוללים: הרחבת הידע האודיולוגי, הכרות עם הירידה בשמיעה ודרכי השיקום, והרחבת הידע המעשי – מכשירי שמיעה ואביזרי עזר לשמיעה, כיצד ניתן להיעזר באנשי המקצוע, הסתייעות במכון השמיעה ובקלינאית התקשורת, אימוני שמיעה, אסטרטגיות תקשורתיות, מתן ביטוי לתהליכים האישיים והמשפחתיים והעצמה אישית. בנוסף, משתתפי הקורס מקבלים ייעוץ וליווי אישי וקבוצתי מאנשי המקצוע של בקול. הקורס מועבר ע"י קלינאית תקשורת ומדריך כבד בשמיעה.
הפעלת מרכז ארצי להשאלת מכשירי FM: המרכז הוקם במטרה לאפשר לכל אדם כבד שמיעה ליהנות משימוש בטכנולוגיה, זאת לאור העלות הגבוהה של המערכות. המרכז כולל מגוון גדול של מערכות הקיימות כיום בשוק. ההשאלה מתבצעת ע"י קלינאיות תקשורת בבקול וכוללת התאמה אישית, הדרכה וליווי למשתמש.
הפעלת מרכז תצוגה לאביזרי עזר לשמיעה בת"א: הסבר על אביזרי עזר לשמיעה – מעבר על אפשרויות והתנסות מהאביזרים מהתצוגה. בתצוגה מגוון אביזרי העזר הקיימים המאפשרת התנסות אישית וחווייתית בכל האמצעים הטכנולוגיים: פתרונות לטלויזיה, פתרונות טלפוניה, מערכות הגברה אישיות לשימוש בבית, בעבודה ובמקומות ציבוריים.
מכשירי שמיעה למעוטי יכולת: מתוך מטרה לשפר את איכות חייהם של אנשים כבדי שמיעה שידם אינה משגת מכשירי שמיעה, ושילובם בכל תחומי החיים לפי נטיית לבם, בקול מעניק מכשירי שמיעה בתרומה לאנשים מעוטי יכולת.
פעילות סנגור, קידום זכויות, נגישות וחקיקה: הארגון פועל בתחום זה בכמה היבטים: השתתפות בוועדות הכנסת ובוועדות מקצועיות מקדימות; ייצוג עניינם של כבדי השמיעה בפני רשויות ומוסדות (סיוע בפניות פרטניות לגבי מקומות שאינם מונגשים, טיפול בנושא כתוביות סמויות ואיכותן ועוד); הדרכות והשתלמויות בנושא הנגשת שמע; הסברה וניהול מאגר מידע על מקומות מונגשים; העלאת מודעות בקרב הציבור; קיום ימי עיון והדרכות (לדוגמא: אגודת קלינאיות התקשורת, רכזי נגישות באקדמיה ועוד).
קידום זכויותיהם של אנשים כבדי שמיעה: בקול פעל להכנסת טכנולוגיות לסל הבריאות (שתל השבלול למבוגרים, הגדלת מימון מכשירי שמיעה למבוגרים מעל גיל 18), ומקדם חקיקה להבטחת זכויותיהם של כבדי השמיעה.
אימוני שמיעה למושתלי שתל השבלול: בבקול מתקיימים אימוני השמיעה לאנשים שעברו ניתוח שתל שבלול אשר סיימו את מכסת האימונים המגיעה להם בסל הבריאות.
קורסים סדנאות והדרכות מקצועיות: בנושא התמודדות עם הירידה בשמיעה, הדרכות על אביזרי עזר, סדנאות הכנה לשתל, הרצאות בנושאים שונים (הבנת דיבור, קריאת דיבור, טנטון ועוד).
ניידת השמיעה של בקול: פרויקט ניידת השמיעה שהחל בשנת 2010 הוא חלק מתוכנית כוללת להנגשת שירותים מגוונים לציבור כבדי השמיעה ובייחוד בחתכי אוכלוסייה שונים בארץ (עולים חדשים, הפזורה הבדואית ואוכלוסייה משכבה סוציו-אקונומית נמוכה), זאת, במטרה להעלות את המודעות בקרב האוכלוסייה לבעיה ולאופן ההתמודדות עימה, ולהגיע למספר רב יותר של אנשים כבדי שמיעה שיפנו לשירותי שיקום ברחבי הארץ. הפעילות כוללת הרצאה אודות הגורמים לירידה בשמיעה, מכשירי שמיעה, אביזרי עזר, ניתוח השתל, קריאת אודיוגרמה, התמודדות רגשית, מידע על זכויות, וייעוץ פרטני.
מאגר ההשאלה "יד לתעסוקה שווה" – מופעל ע"י מרכז מגדל אור, העוסק בשיקום תפקודי ותעסוקתי של אנשים עם עיוורון או מוגבלות ראייה, ובקול, ארגון כבדי שמיעה ומתחרשים, העוסק בשיקום שמיעה ובקידום השתלבותם של אנשים כבדי שמיעה וחרשים. המאגר מספק ציוד טכנולוגי מונגש לאנשים עם מוגבלות במקומות עבודה בכל רחבי הארץ, והוא ניתן למעסיק בחינם לתקופה קצובה של עד חצי שנה. הוא נועד לשרת אנשים עם מוגבלות כמו ראייה, שמיעה ומוגבלות מוטורית. ההשאלה מסייעת בתהליך הקליטה והשילוב בעבודה של אנשים עם מוגבלות במקום עבודה חדש, וכן מיועדת לחברות ועסקים המעוניינים לשמר עובדים שחלה התדרדרות במצבם או שינוי בהגדרת תפקידם. המאגר מיועד גם להכשרות קצרות (עד 9 חודשים) והכנה לראיון עבודה. עם תום תקופת ההשאלה תינתן האופציה לרכוש ממאגר ההשאלה את הציוד המושאל עבור העובד בהנחה. יינתן סיוע בקבלת בקשות למימון לזכאים מהמטה לשילוב אנשים עם מוגבלות
הישגי הארגון:
- הגדלת מימון מכשירי שמיעה בסל הבריאות לגילאי 18 ומעלה.
- העלאת המודעות לנושא כבדות השמיעה בקרב הציבור הרחב ובקרב אנשי מקצוע.
- מימון מלא בסל הבריאות של שתל השבלול שמסייע למאות אנשים לשמוע מחדש.
- קידום חוק כתוביות בטלוויזיה, הקובע כי עד לשנת 2015 ילוו כל תכניות הטלוויזיה, הן המוקלטות והן התכניות בשידורים חיים יהיו מלוות בכתוביות עבור אנשים כבדי שמיעה.
- שותפות בחקיקת חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, כולל פרק הנגישות.
- שותפות בחקיקת תקנות נגישות.
- הקמת שלושה מרכזי תצוגה והדרכה לאנשים כבדי שמיעה.
- ליווי הנגשת עשרות מוסדות ציבור לאנשים כבדי שמיעה.
- חלוקת מאות מכשירי שמיעה למעוטי יכולת.
- קיום עשרות הרצאות בשנה בפני אלפי אנשים בנושא הירידה בשמיעה.
עשרות אנשים בשנה מקבלים יעוץ אודיולוגי מקצועי ומשפרים את יכולת ההסתגלות שלהם למכשירי שמיעה ולאבזרי עזר לשמיעה
עמותת מגן משפחה
עמותת מגן משפחה מקדמת פתרונות מתאימים למשפחות הסובלות ממצוקה חברתית, משפטית או כלכלית וליצירת מרחבים חברתיים בהם יש אפשרות לצדק, הכלה ושוויון.
המוקד העיקרי הוא הגנה על זכויות האדם, כולל סיוע מקצועי במגוון תחומים למשפחות שבן ילדים עם מוגבלויות.
העמותה מפעילה את מיזם "המפגש" –
המטרה שלנו כפי שאנו רואים אותה היא ליצור סביבה שנותנת מענה לצורך זה. אנו יוצרים קבוצות באופן לא שגרתי, המדמות קבוצות של חברים במגוון גילים, ומהוות מקור לשייכות ולהעצמה. בקבוצות אלה, הילדים מוכלים כפי שהם ויכולים להרגיש מספיק בטוחים כדי לבטא את עצמם ולהרגיש אווירה של נינוחות ושייכות. כך יכולים הילדים עצמם לצמוח ולהתפתח, ודרך התפתחותם האישית, מתפתח גם הקבוצה.
אבל חשוב יותר, הן המטרות של הילדים ובני-הנוער המשתתפים במיזם. הם קובעים את המטרות, הרבה יותר מכל אופן בו אנחנו נגדיר אותן. המטרה המרכזית של המיזם, היא לאפשר לילדים ובני-הנוער המשתתפים במיזם, להגדיר ולהגשים את מטרותיהם שלהם – בלי שנכתיב להם מטרות משלנו.
להרשמה לחצו כאן
עמותת מלב"ב
"מלב""ב נותן מעטפת שירותים תחת קורת גג אחת לבני הגיל השלישי ולאנשים עם דמנציה ואלצהיימר בקהילה, בכל רמות התפקוד – להם ולבני משפחותיהם – כדי לסייע לאנשים עם ירידה בתפקוד הקוגניטיבי וליקיריהם המתמודדים יחד איתם, באמצעות מגוון שירותים מותאמים אישית:
מרכזי יום, פעימה לאנשים צעירים עם דמנציה, מלב""ב סיעוד, מלב""ב עד הבית , מלב""ב בדיורים המוגנים, מוקד ""קשר"" לבני הגיל השלישי, מחקר ופיתוח שירותים"
עמותת עמדא לחולי דמנציה אלצהיימר ומחלות דומות בישראל
עמותת עמדא לחולי דמנציה אלצהיימר ומחלות דומות בישראל(ע.ר.) נוסדה בשנת 1988 על-ידי בני משפחה של חולים.
העמותה פועלת במגוון מישורים ומפעילה פעילויות שונות להגברת המודעות למחלה ויצירת מערך תמיכה רגשי ומעשי לחולה, למטפל העיקרי ולבני משפחתו. העמותה מפעילה תכניות הסברה ויוצאת בקמפיינים תקשורתיים לציבור הרחב אודות המחלה והחשיבות של אבחון מוקדם. כן מקיימת העמותה מגוון כנסים וימי עיון לאנשי מקצוע, בדגש על אזורי הפריפריה. פעילויות נוספות ברחבי הארץ כוללות קבוצות תמיכה לחולים בתחילת הדרך ולבני משפחה של חולים, וכן פרויקטים שונים בתחומי האומניות: שימוש במוזיקה, סיורים במוזיאונים, טיפול פרטני , תכנית מתנדבים ארצית להפעלת חולים בבתיהם באמצעות ערכת "קשרים וכישורים" ועוד.
כן פועלת העמותה בקרב מקבלי ההחלטות להרחבת סל השירותים ולקידום זכויות החולים והמשפחות ולעידוד וקידום המחקר בנושא המחלה. העמותה מפעילה קו חם ומרכז מידע המעניק סיוע, תמיכה ומידע לבני משפחה ולאנשי מקצוע בטלפון *8889 (מטלפון נייח) וכן אתר אינטרנט הכולל מידע מגוון על המחלה- מהארץ ומהעולם.
עמותת שק"ל
שק"ל – שילוב קהילתי לאנשים עם מוגבלויות – עמותה מובילה בישראל לשילוב אנשים עם מוגבלויות בקהילה. במשך 40 שנות פעילותה, שק"ל הקימה ומפעילה מערך רחב של תכניות, שירותים ומערכות תמיכה במטרה לסייע לאנשים עם מוגבלויות לזכות בשוויון הזדמנויות לחיים בקהילה. שק"ל פועלת למען שילוב אנשים עם מוגבלויות בקהילה, בכל תחומי החיים, בהם:
דיור בקהילה – מעל 400 דיירים, ביותר מ-140 דירות, מקיימים חיים מלאים כחלק מהקהילה.
תעסוקה שיקומית – מעל 650 מועסקים במרכזי תעסוקה בירושלים, פתח תקווה, שוהם וחבל מודיעין, בקיבוצים ומושבים, ובמיזמים עסקיים-חברתיים ובתעסוקה נתמכת בשוק החופשי.
מכללת שק"ל – קורסים מקצועיים להכשרה והעשרה, לכ- 1500 אנשים עם צרכים מיוחדים.
תרבות ופנאי – ייזום והפעלה של פעילויות במגוון תחומים, בהם: אומנות, תיאטרון, מוזיקה, תקשורת, ספורט, ונופש.
מרכזים לטיפול רגשי – ייעוץ וטיפול לנפגעי אלימות, חינוך חברתי-מיני, ומענה נפשי-רגשי מותאם ומונגש לילדים מתבגרים ובוגרים עם מוגבלויות ובני משפחותיהם והדרכת אנשי מקצוע.
חינוך מיוחד – תוכניות העשרה לילדים בבתי ספר לחינוך מיוחד בירושלים ובפתח-תקווה, מקלות על המשפחות ומאפשרות להן לגדל את ילדיהן בבית.
המרכז הישראלי לנגישות – שותף בקביעת סטנדרטים בינלאומיים בתחום ההנגשה, יוזם ומבצע פרויקטים פורצי דרך בארץ ובעולם.
צעדים
עמותת צעדים הוקמה בשנת 2002 כתוצאה מהפעילות של קבוצת מושתלי מפרקים צעירים שיזמה והוקמה על ידי קרולה אופנהיימר-רוזנטל, עובדת סוציאלית במקצועה, שזיהתה את הצורך בהקמת גוף מרכזי, מאורגן ונטול אינטרסים כלכליים, להתמקד בצרכים הייחודיים של מושתלי מפרקים וכאלה המועמדים להשתלת מפרק ומשפחותיהם.
בישראל מבוצעים כיום כ-17,000 ניתוחי השתלות מפרקים בשנה.עם העלייה בתוחלת החיים, נוספים מידי שנה יותר ויותר אנשים הסובלים מבעיות מפרקים ונזקקים להשתלות, ביניהם צעירים ומבוגרים, נשים וגברים.
מיד עם הקמתה פעלה קבוצת מושתלי מפרקים צעירים בכנסת נגד הקיפוח בזכות המושתלים לניידות (הנחה במיסים על רכב ,קצבת ניידות ותו נכה). לאחר מאבק הוסף הסעיף בחוק הביטוח הלאומי וכיום גם מי שעברו השתלת מפרקים זכאים לזכויות אלה.
העמותה פועלת לספק מידע מהימן ועדכני על השתלת מפרקים, דרכי הטיפול בסובלים מבעיות מפרקים וכן בסיוע להתמודדות לפני ואחרי הניתוח. עם השנים, חברו לעמותה מומחים מובילים בתחום בישראל – רופאים-מנתחים, פיזיותרפיסטים ומטפלים בתחום מקצועות הבריאות.
העמותה מקיימת כנס שנתי בהשתתפות אנשי מקצוע ומומחים בנושא השתלות מפרקים.
קול הזכויות – לילדים עם צרכים מיוחדים
הצטרפותו של ילד עם צרכים מיוחדים למשפחה אינה פשוטה. המציאות פוגשת חלק מן ההורים כשהם שרויים בהלם, אבל, בהלה, חוסר אונים וחוסר וודאות ביחס לעתיד.
תחושות אלה מקשות לפעול מתוך בהירות ומיקוד במטרה המשותפת של טובת הילד ושמירת התא המשפחתי.
התמודדות ההורים עם גידול ילד עם צרכים מיוחדים היא מורכבת כיוון שמעבר להתמודדות עם צרכי הגידול האוניברסליים של כל ילד, מתמודדת המשפחה עם אבחונים וטיפולים רפואיים ופארארפואיים שמקשים מאד על התקציב המשפחתי,
התרוצצויות בין רופאים ומטפלים והתמודדות עם ביורוקרטיה ורשויות שיכולה לעתים להיות מאד מתסכלת ומרפה ידיים.
התחושה החוזרת על עצמה בקרב הורים רבים היא שאנו מנהלים קרב אחר קרב על חיי הילד שלנו, ולעתים אנו נותרים מותשים במערכה מול הביורוקרטיה.
פעמים רבות אמרנו את המשפט – "הלוואי והיה מישהו שהיה מטפל בזה במקומי". אמרנו, ולא היה מי שיקום ויעשה מעשה. "קול הזכויות" הוקמה בדיוק לשם מטרה זו.
אנו מאמינים כי מחובתנו לעזור לכל הורה או משפחה המגדלת ילד עם צרכים מיוחדים לקבל את זכויותיו וזכויותיהם המגיעות על פי דין.
כל פניה מטופלת באופן אישי על ידי טובי האנשים והמומחים בתחום זכויות ילדים עם צרכים מיוחדים, עד לפתרון הבעיה או הקושי בקבלת הזכות.
ב-6 שנות פעילות, סייענו לקרוב ל-10,000 משפחות להשיג 100 מיליון ₪ עבור ילדיהן.
תחומי הסיוע-ביטוח לאומי,סיוע בדיור,הנחות בתשלומים,סיוע משפטי בסיעוד ורשלנות רפואית, ציוד שיקומי, השמות, שילוב, סייעות, הסעות, טיפולים פרארפואיים ועוד.
לחץ לסרטון על העמותה
קשר – הבית של המשפחות המיוחדות
אודות קשר- הבית של המשפחות המיוחדות
בישראל 330,000 ילדים עם צרכים מיוחדים; אנו בעמותת "קשר – הבית של המשפחות המיוחדות" מאמינים כי כאשר נולד ילד עם צרכים מיוחדים, נולדת משפחה עם צרכים מיוחדים. "קשר" הוקם למען אותן "משפחות מיוחדות", מתוך הבנה כי הן מתמודדות עם טלטלה קשה, בכל תחומי החיים: רגשי, חברתי, זוגי ותעסוקתי. כך, מעבר לבירוקרטיה האינסופית ולמחסור בשירותים, אנו עדים לקשיים עצומים בקרב התא המשפחתי: 77% מההורים נאלצים לפרוש ממעגל התעסוקה בשביל לטפל בילד; 95% מדווחים על הצורך בסיוע בהתמודדות עם ההוצאות הכבדות שבטיפול בילד; 90% מדווחים על תחושת בדידות וחרדה; ו-85% מדווחים על קושי בקרב אחיהם של הילדים. מעבר לקשיים אלו, מחקר שפורסם לאחרונה מצא כי לא פחות מ-90% מקרב כלל ההורים אינם מוכנים שילדיהם יהיו בפעילויות חינוך ופנאי עם ילדים עם צרכים מיוחדים.
"קשר– הבית של המשפחות המיוחדות" נוסד בשנת 1993 על מנת לפתח ולהפעיל מענים למשפחות בהן ילד, נער או צעיר המתמודד עם צרכים מיוחדים. ארגוננו פועל כדי לאפשר למשפחות לילדים עם צרכים מיוחדים לגדל את ילדיהן כאנשים שווי זכויות. להבנתנו ולתפיסתנו, קבוצה גדולה זו (כמיליון איש), זכאית להכרה, למעמד ולזכויות, וכי יש צורך לשנות את השיח ועמדות החברה ביחס אליה.
אנו נותנים מענה למשפחות לילדים ובוגרים עד גיל 35 עם כל סוגי המוגבלויות ובכל תחומי החיים, כמו גם לכל קבוצות האוכלוסייה: יהודים, ערבים, דתיים, חילונים, עולים חדשים, ובכל אזורי הארץ.
העשייה החברתית שלנו
שינוי חברתי מלמטה למעלה: הקמנו רשת קהילות של הורים לילדים עם צרכים מיוחדים "הורים בונים קהילה". התכנית מבוססת על מודל קהילתי חדשני שפיתחנו בשנת 2010 ומאז אנו מפעילים למעלה מ 40 קהילות בפריסה ארצית וממשיכים לגדול. על פי המודל, בכל יישוב מוקמת קבוצת מנהיגות של הורים מיוחדים הפועלים בשיתוף עם הרשות המקומית לייצר נגישות לשירותים הנדרשים עבור המשפחות המיוחדות ובכדי להשיג משאבים עבור הילדים המיוחדים ומשפחותיהם.
מודל זה מהווה פלטפורמה להעצמה אישית וקהילתית, ומאפשר להורים המיוחדים למצוא ולהביא את קולם בתוך המציאות הקשה אליהן נקלעו ואף מאפשר להם לעבוד עם הרשות המקומית ויחד לשנות מציאות ולייצר מרחב ציבורי הכולל גם את הצרכים של המשפחות והילדים עם הצרכים המיוחדים .
שינוי מדיניות: אנו פועלים בוועדות בכנסת לקידום המשפחות המיוחדות בישראל (חוק חינוך מיוחד, הסעות לילדים עם צרכים מיוחדים לגנים ובתי הספר, החזרים כספיים לטיפולים פרא רפואיים, סיוע של עובדים זרים למשפחות המיוחדות לטיפול בילד עם המוגבלות ועוד).
סיוע פרטני למשפחות המיוחדות: המציאות בישראל מורכבת, ומשפחות רבות מוצאות עצמן בחיפוש תמידי אחר מידע על זכויות, שירותים, שיטות טיפול, תוך ניהול מאבק מול משרדי הממשלה השונים עבור ילדם.
זאת הסיבה שהקמנו את מרכז המידע ומיצוי זכויות – סיוע פרטני למשפחות המיוחדות ללא תשלום. פעילות המרכז משנה חיים עבור כל אותן משפחות שאנו מסייעים להן למצות את הזכויות ולצלוח את הבירוקרטיה האינסופית. המרכז מנוהל על ידי עורך דין מומחה בתחום הייעוץ למיצוי זכויות. במרכז צוות עורכי דין ו 25 מתנדבים עם רקע מקצועי בחינוך, ברווחה, ביטוח לאומי ועוד. במרכז אנו דואגים להכשרה והעשרה מתמדת של המתנדבים.
סיוע קבוצתי למשפחות מיוחדות: אנו מקיימים עשרות סדנאות תמיכה והדרכה בפריסה ארצית: סיוע להורים המיוחדים לחזור לשוק העבודה, קורס ליווי רוחני, קורס אם לאם, סדנאות לבני משפחה נוספים אחים ואחיות, סבים וסבתות ועוד
מרכז פיתוח והכשרה להורים ואנשי מקצוע: מתוך תפיסה של חדשנות הקמנו מרכז לפיתוח מודלים חדשניים כגון: מודל של דיאלוג בין אנשי מקצוע והורים, מודל מנהיגות הורים, פיתחנו סדנאות מקצועיות להורים ואנשי מקצוע, הרצאות, קורסים והכשרות במגזר הציבורי והעסקי.
הישגים
- ארגוננו קיבל מעמד של יועץ מיוחד לארגון האו"ם בנושא משפחות מיוחדות
- זכינו באות הערכה מסגן שר הבריאות על פעילות בתחום מיצוי זכויות למשפחות מיוחדות.
- חתמנו על מיזם משותף עם האגף למינהל מוגבלויות במשרד הרווחה – סדנאות דיאלוג הורים מיוחדים-אנשי מקצוע, מודל שפיתחנו בקשר לאחר שנים של ניסיון ועבודה בשטח עם ההורים המיוחדים ואנשי המקצוע מתחומים שונים.
שמחה לילד
עמותת "שמחה לילד" הוקמה לפני 16 שנים ומסייעת לילדים וצעירים שמתמודדים עם מחלה כרונית/גנטית שבא לידי ביטוי בפגיעה פיזית קשה, אך מבחינה קוגניטיבית בריאים לחלוטין.
העמותה מלווה כ-330 ילדים וצעירים בגילאי 6-18, המתמודדים עם מוגבלות פיזית/מחלה קשה בתוכנית החונכות האישית, באירועים קבוצתיים, בטיולים ומחנות מונגשים ומותאמים לכל צורך קיים, בתוכנית הכנה לחיים עצמאיים ועוד.
עיקר העשייה של העמותה מבוססת על מערך של חונכים מתנדבים אשר נפגשים מידי שבוע עם הילדים ועובדים איתם, בסיוע עובדים סוציאליים, על תחומים שונים, כל אחד על פי צרכיו.
בשמחה לילד מאמינים כי כל חניך זכאי לחוויות מעצימות, לסביבה מכילה ובטוחה ולאוזן קשבת גם כשקשה ופועלים מתוך תפיסה וחזון שהחניכים יכולים להצליח בחיים אם ניתן להם את ההזדמנות והכלים לכך.
חזון ומטרות העמותה
לסייע לילדים וצעירים המתמודדים עם נכויות פיזיות ומחלות קשות לממש את הפוטנציאל שלהם, לגדול, להתפתח ולהיות חלק תורם בחברה הישראלית.
מטרות העמותה:
- יצירת מרחב שוויוני לילדים וצעירים עם מחלות כרוניות ונכויות פיזיות.
- הקניית כלים רגשיים וחברתיים, המאפשרים השתלבות בחברה.
- ליווי פרטני ארוך טווח והעצמה לחולים ובני משפחותיהם.
- צבירת חוויות מהנות לאוכלוסיית היעד.
- פיתוח סביבה מקצועית המושתתת על עבודת עומק בקרב צוות העמותה ומתנדביה.
שמחה לילד במספרים
- פועלת למעלה מ-16 שנים.
- מסייעת ליותר מ- 10,000 ילדים וצעירים עם מוגבלויות פיזיות ומחלות קשות מידי שנה.
- פועלת בפריסה ארצית- שלושה סניפים פעילים: ירושלים, מרכז וצפון.
- חדש! בדצמבר האחרון נפתח הסניף הרביעי- סניף דרום.
- ליווי אישי- שבועי- קבוע ל-330 חניכים ומשפחות.
- פועלת ב-50 מחלקות אשפוז ילדים ברחבי הארץ.
- מעל ל-1,000 מתנדבים (חונכים, טכני, רפואי ועוד) בשלל התכניות.
- כ-20 טיולים ומחנות לילדים ולמשפחות לאורך השנה.
- אגף בוגרים ארצי לצעירים בגילאי 18-30.
לאתר הפייסבוק